FAQ

Welkom op de FAQ-pagina van onze website. Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over leven, gezondheid, beauty, huid en nog veel meer. Als je vragen hebt raden we je aan om even hierbeneden te kijken of die misschien al beantwoord is. Zo win je enorm veel tijd. Het kan zijn dat jouw vraag niet voorkomt. Dan mag je ons via het contactformulier een berichtje sturen met jouw vraag. Ga naar de contact pagina voor verdere instructies hoe je dat snel kan doen.

1. Hoeveel keer per week mag ik alcohol gebruiken?

Beperk het drinken tot een of twee keer per week en probeer het bij een paar glazen wijn of een of twee van je favoriete cocktails per keer te houden. Het is niet alleen beter voor je lever, maar ook voor je portemonnee.

2. Hoe beïnvloedt een slechte relatie mijn gezondheid?

Beëindig giftige relaties, dat is het gewoon. Als je een partner hebt die giftig voor je is of je pijn heeft gedaan en je niet in staat bent om door de situatie te werken, is het misschien tijd om te overwegen weg te lopen. Open en eerlijk tegen hen zijn, of zelfs een vorm van therapie, kan een goede eerste stap zijn voordat je drastischere maatregelen neemt. Door een slechte relatie ontstaat veen onnodige stress en dat is niet goed voor een gezond lichaam.

3. Wat is een gezond voedingspatroon?

Eet volgens de kleuren van de regenboog. Kies felgekleurd voedsel. Deze bevatten veel antioxidanten (antioxidanten verwijderen vrije radicalen in ons lichaam die onze cellen beschadigen) en maken een aantrekkelijker bord. Denk aan groenten en fruit. En geef je kinderen ook dit om te eten, want jong geleerd is oud gedaan. Hier zijn een paar voorbeelden om op te letten:

• Wit (bananen, champignons)

• Geel (Ananas, manja’s)

• Oranje (sinaasappels, papaja’s)

• Rood (appels, aardbeien, tomaten, watermeloenen)

• Groen (guaves, avocado’s, komkommers, sla, selderij)

• Paars/Blauw (bramen, aubergines, pruimen)

4. Mag ik ook snacken?

Dat mag maar, zorg voor gezonde tussendoortjes. Het eten van kleine maaltijden gedurende de dag is goed voor je stofwisseling, maar het eten van de juiste dingen is het belangrijkste. Als je je overdag wendt tot snacks, let dan op dingen als fruit, salade of versgeperste sappen die niet uit concentraat komen. Deze zijn voedzaam en zullen je suikergehalte niet omhoog doen schieten.

5. Hoe kan ik mijn levensstijl veranderen?

Om over te stappen naar een gezonde levensstijl moet je heel veel doen. Als eerst ga je na wat de slechte gewoontes zijn van je en hoe je die recht kan maken. Stel vervolgens gezonde doelen en maak een plan hoe je die gaat behalen. En natuurlijk licht er veel meer tussen deze hoofdlijnen en daarvoor kan je ons contacten. Wij proberen je zoveel als mogelijk te helpen tijdens dit zwaar proces.

6. Wat is positieve zelfpraat?

Hoe je over jezelf denkt, kan een enorme impact hebben op hoe je je mentaal en fysiek voelt. Negatieve gedachten kunnen je zelfvertrouwen veel schaden en ook de mensen om je heen beïnvloeden. Probeer positief te denken, alhoewel het niet gemakkelijk is. Maar het is niet onmogelijk. Ondanks wat het boze stemmetje te zeggen heeft over je uiterlijk, is het tijd om het te vervangen door een stem die liefdevol, geruststellend, sterker en vooral POSITIEF is! Waarde vinden in jezelf is de sleutel tot een gelukkiger en gezonder jij.

7. Hoe kan ik in beweging blijven zonder mijn huis te verlaten?

Je verbrandt calorieën met elke stap die je zet en dagelijkse activiteiten tellen mee voor je totale activiteit. Als je bijvoorbeeld jouw auto met de hand wast, het huis schoonmaakt, de was doet en boodschappen doet, kan je allemaal gezond blijven zonder zelfs maar een voet in de sportschool te zetten. Als je beweegt, verbrand je niet alleen calorieën, maar help je je lichaam ook om efficiënter te werken. Dus wees creatief en blijf actief!